De orthodontische behandeling
Het beugel advies en taakdelegatie
Meestal is je eigen tandarts de eerste die ziet dat je een beugel nodig hebt. Je tandarts ziet bijvoorbeeld dat er te weinig ruimte is voor je tanden en kiezen of dat je kaken niet goed staan ten opzichte van elkaar. De tandarts zal je dan doorverwijzen naar een orthodontist. Je kunt ook rechtstreeks een afspraak maken zonder dat je tandarts je heeft doorgestuurd. In onze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de orthodontist worden overgenomen door de assistenten. De assistenten zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken altijd in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.
De volgorde van je orthodontische behandeling:
Mw. Schuttelaar of Mw. Geurts zal tijdens een eerste consult bekijken of en wanneer je een beugel nodig hebt. Om een goed behandelplan te kunnen maken zullen we tijdens de volgende afspraak een uitgebreid onderzoek doen met röntgenfoto’s, digitale foto’s en gebitsafdrukken. Hierna volgt een uitleg over de behandeling en wordt de actieve behandeling gestart. Na de actieve beugelbehandeling volgt een ander belangrijk deel van de behandeling: de retentiefase. In deze fase wordt het beoogde bereikte resultaat gestabiliseerd.
De eerste afspraak
Meestal is je eigen tandarts de eerste die ziet dat je een beugel nodig hebt. Je tandarts ziet bijvoorbeeld dat er te weinig ruimte is voor je tanden en kiezen of dat je kaken niet goed staan ten opzichte van elkaar. De tandarts zal je dan doorverwijzen naar een orthodontist. Je kunt ook rechtstreeks een afspraak maken zonder dat je tandarts je heeft doorgestuurd.